Referat af distriktsmøde den 6. maj 2018

Her er referatet fra et godt distriktsmøde på Klubhæftes Kaffebar. Tak til de fremmødte for gode inputs 🙂 Gider du ikke læse referatet? Så kan du høre det lige her og i iTunes Referat af distriktsmøde Søndag 6. maj 2018 Tilstede: Stig (Skelager), Victor (Skelager), Andreas (Lystrup), Helle (Skjoldhøj), Morten (Stavtrup), Christian (Skjoldhøj), Lykke (Spørring-Trige), […]

Her er referatet fra et godt distriktsmøde på Klubhæftes Kaffebar. Tak til de fremmødte for gode inputs 🙂

Gider du ikke læse referatet?

Så kan du høre det lige her og i iTunes

Referat af distriktsmøde

Søndag 6. maj 2018
Tilstede: Stig (Skelager), Victor (Skelager), Andreas (Lystrup), Helle (Skjoldhøj), Morten (Stavtrup), Christian (Skjoldhøj), Lykke (Spørring-Trige), Jacquelin (Spørring), Johannes (Lystrup), Casper (Lystrup)

 1. Præsentation af arbejdsgrupperne i distriktsstaben
  1. Arrangementsgruppen (Casper, Klaus og Jacqueline)
   1. Få men gode arrangementer: Distriktsturnering for bæver/ulve, PL/PA og opstarte distriktsturnering for junior/trop igen – evt. lagt sammen med DM i Spejd
   2. Der kan være nogen, der er “bange” for turnering, så måske skal distriktsturnering brandes på en anden måde end en stor turnering? 75% hygge og 25%
   3. Junior og tropspejdere skal gerne lære hinanden at kende, så vi kan lave noget distriktssamarbejde
   4. Langtidsplan: Distriktet skal afholde kurser, hvor man kan være stab, hvis man er leder eller spejder i Marselis Distrikt. Et krav kan være, at man skal have været stab på PL/PA eller DM i Spejd, for at kunne være stab på et kursus
   5. Distriktshike: Fedt at den er der igen i år
  2. PR og kommunikation (Andreas og Johannes)
   1. Vi vil gerne gøre det nemmere for ledere i distriktet at finde den information, man skal bruge
   2. Vi har lavet en podcast, der kommer hvert kvartal. Den indeholder kommende arrangementer, en gennemgang af vores sidste distiktsstabsmøde
   3. Der er et ønske om, at gruppeledere også får information, der sendes tli enhedsledere. Det tager vi med videre
   4. Distriktet garanterer at hjemmesiden er opdateret og udgangspunktet for at finde relevant information
   5. Vi laver indlæg på hjemmeside, som nemt kan findes igen, og deler dem på facebook og på mail
   6. På hjemmesiden er der en firkant til højre på siden, hvor der vil være en opdateret oversigt over kommende arrangementer. For hvert arrangement vil der være et link til et indlæg med flere relevante informationer
  3. Den politiske gruppe (Christian og Klaus)
   1. Distriktskontingent: Frem mod næste distriktsmøde i 2020 arbejder vi på at lave et oplæg til, hvordan et hævet distriktskontingent kunne financiere en pulje, som grupperne kan søge til materiale og arrangementer. Vi er ved at finde flere folk til gruppen og kommer efter ferien med et oplæg
   2. Landsmøde: Vi vil gerne mange afsted fra distriktet, for at bruge vores stemmer så godt som muligt.
    1. Tirsdag 19. juni holder vi et møde med fokus på landsmødet, hvor vi snakker om de forskellige opstillede resolutioner og evt. selv fremsætte nogen
   3. Nye grupper i Århus: Vi ønsker at fremsætte eller hægte os på Hafni Distrikts forslag om et større fokus på flere medlemmer og grupper i de større byer. Evt. med en ansat korpskonsulent med udgangspunkt i Århus.
 2. Eventuelt
  1. 9. juni åbent hus i Skjoldhøj Gruppe i anledning af deres “nye” spejderhus. Alle er velkomne
  2. Lokaletilskud: Århus kommune har bekræftet at vi kan få tilskud til leje af både
 3. Noter fra arbejdsgrupper på mødet
  1. Årshjul: Se hjemmeside for årshjul 2018-2025
  2. Vedr nye grupper
   1. Der skal startes nye grupper i områderne Aarhus Midt, Nord og Syd
    1. Midt starter som familiespejd, hvor Christian vil hjælpe med opstart af gruppen, med to ledere ved sin side. Når børnene så kommer i bæver alderen, skal der startes en bæver/ulvegruppe. Fra start af, vil gruppen ikke have nogen lokaler, men lederne i gruppen vil (med distriktet i ryggen) snakke med kommunen og ÅOF, om, hvor de kan bosætte sig, når tiden kommer til at opgradere til bæver/ulv. Det første møde skal være afholdt inden 01. Maj 2019.
    2. I nord skal der startes en bæver/ulve gruppe i Skødstrup-Løgten, hvor der vil blive hevet ledere ind fra Lystrup og Kaløvig grupperne. Hvis der ikke er nok til at fortsætte med junior/trop/senior vil disse enheder blive flyttet til omkringliggende grupper, som Kaløvig og Lystrup.
    3. Derudover skal der startes en gruppe med samme koncept som Aarhus midt i Nye/Lisbjerg omegnen. Dette vil blive arrangeret af ledere fra omkringliggende grupper. Første møde skal være afholdt senest 01. Maj 2021.
    4. I Aarhus syd skal der forsøges opstart af bæver/ulv eller familiespejd i Solbjerg. Dette skal ske senest 01. Maj 2021.