PL/PA: TUSIND tak for en fantastisk oplevelse!

Fredag Fredag aften startede vi ud med at tage på spejdermetodeløb. Her besøgte spejderne 8 principper som spejderarbejdet står på. Blandt andet learning by doing og patruljesystemet. Herefter var der hotdogs til natmad og så i seng. Lørdag lørdag  startede for pl 1 med  en snak om patruljesystem og hvilke egenskaber, der var vigtige for […]

Fredag

Fredag aften startede vi ud med at tage på spejdermetodeløb. Her besøgte spejderne 8 principper som spejderarbejdet står på. Blandt andet learning by doing og patruljesystemet. Herefter var der hotdogs til natmad og så i seng.

Lørdag

lørdag  startede for pl 1 med  en snak om patruljesystem og hvilke egenskaber, der var vigtige for patruljeleder, patruljeleder assistenten og patruljemedlemmet. Herefter var de på løb, hvor de skiftede til at være pl’er og pa’er og prøvede det i praksis. Så  planlagde de små aktiviteter, som de så skulle instruere de andre patruljer i.  Det gik rigtigt godt.
Efter frokost snakkede vi om kommunikation god som dårlig, og så var vi på ledertypehike, hvor de mødte forskellige ledertyper taget til det ekstreme lige fra piskene Putin til curling Connie. Det synes de var sjovt, og der var rigtigt gode refleksioner bagefter, om hvad der var  godt og skidt ved de forskellige typer.
Pl2erne (De store) brugte dagen på at lærer palletten at kende, som er kfumspejderne “kompetencekompas”. Her lærte de noget om at starte med hvorfor når de planlagde aktiviteter i stedet med hvad.  Altså hvis man gerne vil træne noget fysisk og socialt med patruljen så sender man dem på forhindringsløb, eller man bygger romersk stridsvogn. Det var netop de to aktiviteter de fik planlagt til søndag morgen.
Pl2erne deltog også på løb.
Aftenprogrammet var fælles med mortens and på bål og lejrbål og frihedskæmpernatløb. Hvor spejderne hjalp frihedskæmperne i deres kamp mod overmagten.

Søndagen

Startede med andagt og morgengymnastik og herefter  fik pl2erne mulighed for at prøve deres planlægning af praksis.
Derudover fik vi trænet  pionering og kort og kompas med dem.
 
Fra staben side  vil jeg sige tak for en god weekend, jeg oplevede ikke rigtigt nogen konflikter mellem spejderne og stemningen var god hele vejen.
Tak for en god weekend, med masser af aktivitet og læring!
 
Spejderhilsner
Nicolaj og staben
 

Billeder fra PL/PA weekenden

IMG_0196

 

Respons fra deltagerne og deres forældre:

Kære Nicolaj og resten af teamet.
TUSIND tak for en fantastisk oplevelse.
Vores datter Liv, har haft den fedeste tur og var helt høj, af alle de sjove ting, i havde lavet.
I har uden tvivl knoklet for at få alle detaljerne på plads, men i skal vide, at den weekend vil være på minde hylden længe hjemme ved Liv.
Tak for jer!
 
Kære alle ledere
Jeg vil blot sige jer en kæmpe stor tak for en supergod og veltilrettelagt plpa-weekend.
Det var en træt, men meget glad dreng vi fik hjem i dag. Han fortalte længe om alle de aktiviteter, I har lavet, om temaet, om natløbet, om dem han har lært at kende fra andre grupper og ikke mindst om, hvad han har lært om at være en god leder. Jeg er imponeret over, at I har nået al det på en weekend! Så stor ros herfra – hvor er det fedt, at I vil bruge tid og kræfter på at give børnene sådan en fed oplevelse. Mange tak for det!
Mange hilsner Anne, mor til Mathias fra Lystrup Gruppe