Information om aflysning af landsmødet

Du har måske hørt om politiets aflysning af landsmødet. Fremstilligen i pressen var lidt uklar, synes vi, så vi vil gerne præcisere forløbet omkring aflysningen. Fredag starter landsmødet. Arbejdsgruppen, der arrangerer landsmødet, er i tæt dialog med politiet og alt er godkendt. Natten til lørdag bliver der udstedt en ny bekendtgørelse. Den kan du læse […]

Du har måske hørt om politiets aflysning af landsmødet. Fremstilligen i pressen var lidt uklar, synes vi, så vi vil gerne præcisere forløbet omkring aflysningen.

Fredag starter landsmødet. Arbejdsgruppen, der arrangerer landsmødet, er i tæt dialog med politiet og alt er godkendt.

Natten til lørdag bliver der udstedt en ny bekendtgørelse. Den kan du læse her. Bekendtgørelsen er sat til at træde i kræft allerede 12 timer senere, nemlig lørdag kl 12.00.

I bekendtgørelsen præciseres det, at arrangementer kun må afholdes, såfremt deltagerne i al væsentlighed sidder på faste pladser med retning mod en scene.

Lørdag formiddag er politiet igen på besøg på landsmødet. Igen godkender de arrangementet og konstaterer, at alt er som det skal være.

Lørdag kl. 17 kommer politiet dog igen. Juristerne i politiet har vurderet, at arrangementet bryder med den nye bekendtgørelse. Politiet lukker derfor arrangementet.

Årsagen er derfor den nye bekendtgørelse, der annonceres fredag nat og træder i kræft kun 12 timer senere. Arrangørerne af landsmødet fik ingen mulighed for at rette ind efter de nye retningslinjer.

Reglerne blev overholdt. Der blev brugt mundbind og var masser af afspritningssteder. Der var ingen fest, høj musik eller manglende afstand blandt deltagerne.

Som distrikt bakker vi derfor fuldt op om afviklingen af landsmødet. Alle regler og retningslinjer blev fulgt. Mere kan vi ikke forlange. Vi stiller os, ligesom DUF og korpset, uforstående overfor, det ikke var muligt at rette arrangementet til, så det overholdt bekendtgørelsen, og at bekendtgørelsen trådte i kraft så hurtigt efter udmeldingen. Det efterlod ingen spillerum til at efterkomme de nye regler.

Vi kan og bør altid diskutere, hvordan vi afholder et landsmøde, så det foregår så demokratisk som muligt. Men den diskussion skal vi holde adskilt fra snakken om aflysningen af landsmødet. De to ting har ikke noget med hinanden at gøre.

Se mere her:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/organisationer-kraever-svar-hvorfor-blev-spejdermoede-lukket-ned-med-kort-varsel

https://www.dr.dk/nyheder/indland/politiet-lukker-kfum-spejdernes-landsmoede-300-deltagere-sendt-hjem